Intrebari Frecvente

Medicul ortodont este specialistul in diagnosticul, preventia si tratamentul anomaliilor dento-maxilare . Toti ortodontii sunt dentisti, insa doar 6% dintre dentisti sunt si ortodonti.

Asociaţia Americană de Ortodonţie recomandă vârsta de 7 ani, deoarece în cazul majorităţii copiilor la această vârstă au erupt deja suficienţi dinţi permanenţi pentru a putea evalua situaţia din punct de vedere ortodontic.

Nu este nevoie. Deşi o parte din pacienţii noştri sunt recomandaţi de medicul lor dentist, există pacienţi care vin din proprie iniţiativă.

Nu. Spaţiul pentru dinţii din faţă nu se măreşte odată cu creşterea. La majoritatea oamenilor, odată cu erupţia molarilor permanenţi spaţiul pentru dinţii din faţă tinde să scadă.

Dacă consideri că tu sau copilul tău are nevoie de tratament ortodontic, pur şi simplu sună-ne sau trimite un e-mail prin care ceri o programare. Cu această ocazie ţi se vor cere câteva informaţii simple de către persoana care te programează.

La sosire eşţi întâmpinat de coordonatorul de tratamente de la recepţie. Te vom invita să completezi o fisă-chestionar cu date personale şi întrebări care ne ajută să cunoaştem motivul prezentării ,istoricul medical şi dentar.După aceea vei fi introdus în cabinetul de consultaţii, unde Dr.Prodanescu îţi va face o consultaţie amănunţită şi veţi discuta posibilităţile de tratament. Deoarece ştim că timpul tău este preţios, dacă timpul ne permite, vom face înregistrările necesare pentru diagnostic:fotografii,amprente;îţi vom face o trimitere la cabinetul de radiologie pentru radiografiile necesare pentru diagnostic. Radiografiile sunt digitale şi ne sunt transmise prin e-mail, ceea ce înseamnă că nu este necesar să mai faci un drum înapoi la cabinet ca să le aduci.

Extracţiile dentare sunt necesare uneori pentru obţinerea unor rezultate optime. Deşi tehnica avansată ne permite în cele mai multe cazuri să aliniem dinţii fără extracţii, acestea pot fi necesare pentru stabilitatea cazului, estetica facială,sănătatea parodonţiului şi ocluzia dentară.

Evident , durata tratamentului variază de la caz la caz: între 12-36 luni ,cu o medie de 28 de luni.

Este imposibil de stabilit un preţ înainte de o consultaţie .Un preţ estimativ este prezentat cu ocazia primei consultaţii. Preţul final se comunică cu ocazia prezentării planului terapeutic. Există mai multe posibilităţi de plată, care ţi se vor prezenta cu ocazia consultaţiei primare şi secundare.

Controalele se programează în funcţie de nevoile specifice ale cazului.De obicei sunt la 4-10 săptămâni.

Din păcate nu avem posibilitatea să programam toate controalele în afara orelor de şcoală sau servici. Dar având în vedere distanţa destul de mare dintre vizite,absenţele nu vor fi numeroase. De obicei şedinţele mai lungi le programăm dimineaţa. În rest ne străduim să vă oferim cea mai potrivită oră.

De obicei da. Dacă totuşi este nevoie să vă comunicăm ceva în legătură cu tratamentul, va vom anunţa prin copil sau telefonic.

În general, nu. Totuşi ,în primele zile după aplicarea aparatului sau după şedinţele de activare,dinţii pot fi sensibili,sau să doară uşor. Nivelul de discomfort variază de la individ la individ.Dar nu trebuie să doară pentru ca să “lucreze”.

Da.Recomandăm purtarea unor gutiere de protecţie în timpul sportului. Aparatele mobilizabile nu se vor purta în timpul sportului.

Da. Ca regulă generală trebuie evitate alimentele dure, lipicioase,cu conţinut ridicat de zahăr şi sucurile carbogazoase. Exemple: dulciuri lipicioase, popcorn, pâine prajită, crustă de pizza crocantă, fructe şi legume crude de consistentă dură, băuturi carbogazoase dulci(cola,fanta,sprite,etc). Scopul acestor interdicţii este de a evita dezlipirea aparatului dentar, ceea ce duce la prelungirea duratei tratamentului şi evitarea demineralizării smalţului în jurul bracketurilor,care poate lăsa urme pe dinţi sau chiar duce la apariţia cariei dentare.

Nu. Un procent surprinzător de mare este reprezentat de pacienţii adulţi. Aproximativ un sfert din pacienţi sunt adulţi.Niciodată nu este prea târziu pentru un tratament care poate îmbunătăţi sănătatea şi aspectul dinţilor,precum şi starea de bine şi de mulţumire.

Da. Dinţii cu coroane se deplaseaza la fel ca şi dinţii naturali. Tratamentul ortodontic poate ajuta la închiderea spaţiilor lăsate de absenţa unor dinţi.

Dinţii şi uneori structurile faciale sunt influenţate în mod ireversibil de tratamentul ortodontic.Din acest motiv este important ca tratamentul sa fie ales şi condus cu deosebită grijă şi profesionalism. Medicul ortodont a urmat o specializare de 3 ani dupa terminarea facultăţii şi este în măsură să stabilească un diagnostic corect şi să trateze problemele ortodontice într-un mod profesionist şi individualizat.

TOP